Bereidingswijze    Smaken     

Bereidingswijze
Emma Ambachtelijke Chips zijn gemaakt van speciaal geselecteerde aardappelen en op traditionele wijze gebakken in zuivere zonnebloemolie. Wij blancheren de aardappels niet maar bakken ze direct, en dat geeft een vele krokantere chips met meer smaak.

Blancheren - even de kook erover - wordt tegenwoordig voor veel chips toegepast om een blanker eenduidig product te krijgen en om de later toegevoegde smaak beter tot zijn recht te laten komen. Wij geloven echter dat moeder natuur heerlijke producten voortbrengt, die - mits de juiste soorten en de minimale bereiding - puur het beste tot zijn recht komen.

Emma Ambachtelijke Chips worden gebakken in zuivere zonnebloemolie. Ook de zonnebloemolie is puur natuur en bevat bovendien veel onverzadigde vetzuren. “Chips die in zonnebloemolie zijn gebakken hebben daardoor een betere vetsamenstelling” (Consumenten-bond). Onze chips bevatten per 100 gram slechts 4 gram verzadigd vet.